купить в Украине
 купить в Украине  купить в Украине  купить в Украине

Кількість власників криптомонет зростає в геометричній прогресії. Сьогодні у світі налічується більше ніж 13 тисяч цифрових валют, які функціонують завдяки механізму асиметричного шифрування. В Україні останнім часом підвищилася увага до криптовалюти через стрімке зростання цін на неї. Докладно розберемося, що таке криптовалюта та як це працює.

Що таке криптовалюта простими словами?

Датою народження криптовалюти вважається 2008 рік. Тоді невідомий під псевдонімом Сатосі Накамото (Satoshi Nakamoto) опублікував файл з протоколом і принципом роботи електронної платіжної системи.

Криптовалюта – це математичний код, який несе в собі певну інформацію. Цифрові або віртуальні гроші можна використовувати для оплати товарів та сервісів, як спосіб накопичення коштів, а також в якості інвестиційного інструменту для пасивного заробітку. На відміну від звичайних грошей, які випускають НБУ, криптогроші існуватимуть лише в інтернеті, їх не можна карбувати монетами або друкувати банкнотами.

Яка криптовалюта у світі є найпопулярнішою

Рейтинг популярності криптовалют без сумнівів очолює біткойн (bitcoin). Він працює по заданому алгоритму, тому можна спрогнозувати емісію. До основних переваг біткоїнів, що працюють на базі технології блокчейн, належать:

  •  відсутність обмежень на платежі;

  •  контроль за особистими засобами;

  • низький поріг входу;

  • відсутність контролю з боку третіх осіб;

  • швидкі перекази;

  •  рівні права у всіх власників криптовалют;

  •  мінімальні комісії;

  • розвинена інфраструктура.

Крім Bitcoin на ринку попит має Ethereum, Solana, Cardano та інші види валют.

Як працює криптовалюта та для чого використовується?

Криптовалюта для початківців може здатися складною, проте це тільки спочатку. Вона працює в децентралізованій мережі, тобто транзакції відбуваються безпосередньо між користувачами без необхідності центрального органу або посередника. Детальна інформація про криптовалюту зберігається в спеціальному розподіленому реєстрі, він створюється на основі технології блокчейн. У кожному новому блоці знаходяться записи про всі транзакції та інша інформація. Майнінг є єдиним способом створення нових блоків транзакцій та введення їх у блокчейн. За криптовалюту можна купити різні товари або послуги.

У чому переваги проведення оплат криптовалютою

Головна особливість цифрових грошей – створення розумних контрактів у вигляді електронного алгоритму для обміну активами або грошима. Анонімність та незалежність валюти привертає до себе увагу. До інших переваг цифрових грошей відносяться:

  •  висока ліквідність;

  •  зростання курсу в довгостроковій динаміці;

  • універсальний платіжний інструмент;

  •  висока швидкість здійснення транзакцій;

  • неможливість підробки;

  • децентралізація.

У криптовалюти є ще один плюс – вона не залежить від інфляції. Гроші зберігаються в особистому електронному гаманці, для цього не потрібен банк. Будь-яка людина може через інтернет створити свій гаманець без перевірки та здійснювати будь-які транзакції без обмежень.

Де та як купити криптовалюту?

Криптовалюта для новачків – це гарний спосіб заробити. Купити цифрові гроші можна в онлайн – обмінниках або на біржі. Кожен із варіантів має свої плюси й мінуси.

Купівля криптовалюти в обмінниках

Ви відправляєте через обмінний пункт звичайні гроші в електронному форматі, а отримуєте цифрові. Процес досить швидкий і зручний. Варто обирати надійні та перевірені обмінники, такі як NaMomente. Серед переваг сервісу висока швидкість транзакцій, вигідні курси, безпека, інтеграція в найбільші криптобіржі. Можна оперативно купувати, обмінювати одну криптовалюту на іншу або традиційні фіатні валюти, серед яких долари, гривні. Також ми підкажемо, який тип блокчейну вибрати під час переказу, та уникнути можливих помилок. Щоб ваші гроші перетворилися на криптовалюту якнайшвидше та з мінімальними комісіями. Детальніше про це можна дізнатися тут: Обмін криптовалют.

Купівля на біржах

Кращими криптовалютними біржами вважаються Binance, Coinbase Exchange, Quickswap,  Bybit. Необхідно створити обліковий запис на біржі, поповнити свій рахунок, обрати криптовалюту і розмістити замовлення на покупку. Для безпечного зберігання необхідно перевести свою криптовалюту на власний гаманець.

Які бувають криптовалютні гаманці

Зберігається криптовалюта в спеціальному додатку – електронному гаманці. Можна мати скільки завгодно електронних гаманців, на кількість та величину яких немає жодних обмежень. Їх розділяють на такі види:

  • Онлайн або гарячі. Працюють через інтернет, до них відносяться настільні (декстопні), мобільні (через мобільні додатки) та веб-гаманці (через браузер).  Прикладом є MetaMask, MEW, Electrum  та інші.

  • Офлайн або холодні. Бувають апаратні або паперові, наприклад Ledger Nano S Plus, Trezor Model T та інші.

Гаманець може лише утримувати активи в цифровій валюті або давати можливість керувати ними. Він має унікальний криптовалютний ключ. Ви можете пройти навчання криптовалюті з нуля. Це допоможе зрозуміти особливості цифрових грошей.

Криптовалюта – це гроші майбутнього, які не потребують управління грошовою масою і працюють, як окрема система.

2024-06-10 17:12:47
 купить в Украине
 купить в Украине
1604 переглядів