SWIFT змінює правила гри: що чекає на криптовалюти у 2025 році купить в Украине
SWIFT змінює правила гри: що чекає на криптовалюти у 2025 році купить в Украине SWIFT змінює правила гри: що чекає на криптовалюти у 2025 році купить в Украине SWIFT змінює правила гри: що чекає на криптовалюти у 2025 році купить в Украине
SWIFT змінює правила гри: що чекає на криптовалюти у 2025 році

SWIFT змінює правила гри: що чекає на криптовалюти у 2025 році

У 2025 році SWIFT планує провести реальні випробування транзакцій із токенізованими активами та цифровими валютами, повідомила компанія минулого четверга. Про це пише британське агентство новин Reuters.

Що таке SWIFT: коротке пояснення

SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication) — це глобальна економічна мережа, яка надає захищені та уніфіковані послуги зв'язку між банками та іншими фінансовими організаціями по всьому світу. Організацію засновано 1973 року. SWIFT служить для передачі платіжних інструкцій, міжбанківських переказів, обміну інформацією про торгівлю цінними паперами та інших фінансових повідомлень. 

Щоб вигідно провести обмін валюти, ми рекомендуємо скористатися послугами компанії Namomente, яка пропонує приємний курс і низькі комісії.

Які новації планує запровадити SWIFT

Банки та керуючі активами вже кілька років крутять ідею перетворити облігації на цифрові жетони. Вони розраховують, що завдяки блокчейн-токенам, що представляють частину активу, торгівля стане не тільки швидшою і дешевшою, а й позбудеться зайвих посередників. Проте поки що ця ідея залишається в планах через побоювання регуляторів.

Приблизно 90% фінансових установ по всьому світу зараз тестують цифрові валюти центральних банків (CBDC) — це електронні аналоги звичайних грошей, що спрощують торгівлю активами на блокчейні. Консервативні грошові системи намагаються не відставати від технологічного прогресу на фінансових ринках, який колись уможливили криптовалюти на кшталт Біткоїна.

SWIFT, ключовий гравець у світовій банківській структурі, бере активну участь у пілотних проєктах запуску токенів ЦБ. У березні компанія запустила нову платформу, яка пов'язує розроблювані CBDC з поточною фінансовою системою.

  • «Зараз галузь готова перейти від тестів до реальної гри, де цифрові активи почнуть активно обертатися, а на іншому кінці буде контрагент зі справжніми грошима», — зазначив Нік Керіган, голова департаменту інновацій у SWIFT.

  • «Цей перехід ми плануємо на наступний рік, але все буде під суворим контролем», — додав він.

Попри величезний потенціал ініціативи, сегментація ринку загальмовує її масштабування. Лише деякі проєкти вийшли за рамки внутрішніх систем банків. 

Останній проєкт SWIFT охоплює використання різних типів цифрових активів на різних платформах. Якщо компанії вдасться втілити задумане, на криптовалюти чекає черг «туземун». Тож з цікавістю спостерігаємо.

Namomente — ідеальне місце, щоб замовити обмін криптовалюти, де гарантовані прозорі умови та мінімальні витрати.

2024-10-14 15:04:54
SWIFT змінює правила гри: що чекає на криптовалюти у 2025 році купить в Украине
SWIFT змінює правила гри: що чекає на криптовалюти у 2025 році купить в Украине
74 переглядів