Чому ставка ФРС США вирішує долю Біткоїна та альткоїнів купить в Украине
Чому ставка ФРС США вирішує долю Біткоїна та альткоїнів купить в Украине Чому ставка ФРС США вирішує долю Біткоїна та альткоїнів купить в Украине Чому ставка ФРС США вирішує долю Біткоїна та альткоїнів купить в Украине
Чому ставка ФРС США вирішує долю Біткоїна та альткоїнів

Чому ставка ФРС США вирішує долю Біткоїна та альткоїнів

Облікова ставка — відсоток, який банки платять за позики у центрального банку, а в США ця роль відведена ФРС. Можна подумати, що ФРС і криптовалюти — два паралельні всесвіти, але насправді все пов'язано. Щоб зрозуміти, як одне впливає на інше, потрібно пірнути глибше в банківську систему.

До чого США до світового ринку криптовалют

США — це Мекка криптоіндустрії. Тут як у Голлівуді для цифрових активів: зібралися важливі новинки та основні гравці. Адже не дарма ж американські біржі, такі як Kraken і Coinbase, у всіх на слуху, а найбільші інвестиційні компанії сидять у США. Причина проста: долар тримає марку світової валюти, а інновації найчастіше «прокльовуються» саме тут, хоча Азія і намагається дати фору.

Але не думайте, що рішення інших центробанків мало впливають на криптовалюти — так, тільки ось ефект скромніший.

Як пов'язані ставка і крипта

Інвестори завжди на полюванні за грошима, їм однаково, звідки отримувати прибуток — через крипту чи інший актив. Біткоїн і альткоїни відомі американськими гірками за вартістю. З підвищенням процентних ставок ФРС ризик уже не такий привабливий. Адже навіщо ризикувати з BTC, який здатний впасти на десятки відсотків, якщо можна вкластися в щось стабільне, що точно не обвалиться? Ті ж High stakes у кредитах роблять позикові інвестиції менш вигідними, а високий дохід від депозитів — надійним і безпечним вибором. 

На Namomente ви можете вигідно здійснити обмін валюти за приємним курсом з мінімальними комісіями.

Біток і ставка ФРС у вересні 2024 року

Якщо американський центробанк — це свого роду крипто-кузня, чому після зниження ставок ринок не злетів до нових висот? Чому Біткоїн не побив рекорд? Тут справа як зі знаменитим фільмом: очікування одне, а фінал — зовсім інше:

  • У вересні 2024 року, після того як ФРС знизила ставку, BTC піднявся на 7,6%, досягнувши $66,500. Не рекорд, але приємно. Ставка впала на 50 базисних пунктів до 4,7%-5%, а це для США все ще доволі високо — вона найбільш «зубаста» за останні 16 років.

  • Зниження ставки очікували всі, дискусії точилися навколо падіння на 25 або на 50 пунктів. З 6 по 18 вересня BTC злетів на 17,5%, більшу частину зростання прихопивши ще до рішення ФРС.

  • Настрої на крипторинку вібрують у такт передвиборчим перегонам у США. Очікування від підсумків хитають криптоіндустрію сильніше, ніж зміни щодо ставок, змушуючи інвесторів грати обережно.

  • Зниження ставки не завжди на краще. У 2007 ФРС теж почала м'якшити монетарну політику, і це вилилося у фінансову кризу 2008 року. Урок засвоєно: інвестори не поспішають з висновками й уважно вибирають свої кроки.

Коли ключова ставка падає, кредити стають дешевшими. У інвесторів зростає апетит до ризикованих активів, таких як криптовалюти. Якщо ставка залишається високою, більш надійні вкладення, на кшталт банківських депозитів, починають вабити інвесторів своєю стабільністю.

Хочете вигідно здійснити обмін криптовалюти? Скористайтеся нашим вигідним курсом, низькими комісіями та оперативним зарахуванням.

2024-10-14 15:01:41
Чому ставка ФРС США вирішує долю Біткоїна та альткоїнів купить в Украине
Чому ставка ФРС США вирішує долю Біткоїна та альткоїнів купить в Украине
78 переглядів