купить в Украине
 купить в Украине  купить в Украине  купить в Украине
Графік криптовалют

В торгівлі криптовалютою не можна сподіватись лише на інтуїцію, важливий технічний аналіз ринку, інструментом якого є графіки. Графік цін криптовалют візуально показує всю необхідну інформацію про розвиток ціни криптовалюти за певний період часу, настрій навколо цього активу та його перспективи.

NaMomente - Забезпечує зручний обмін криптовалют з мінімальними комісіями і без необхідності підтвердження особистості.

Що таке графік цін криптовалют?

Графік ціни - це графічне зображення руху вартості на ринку за певний період часу (таймфрейм). Він має дві основні вісі – горизонтальна, що показує час та вертикальна, яка відображає ціну. Підбір технічних індикаторів та торгової системи багато в чому визначається періодом. Кожен графік курсу криптовалют має свої особливості, найпопулярніші такі види:

  • Лінійний – виглядає як непереривна лінія, що з'єднує ціни закриття крипти за кожний проміжок часу. Це найпростіший, проте малоінформативний варіант.

  • Японські свічки – показує ціну відкриття, закриття, мінімальне і максимальне значення. Свічки бувають такі, що зростають (показують коли ціна відкриття буде нижче, ніж закриття і має зелений колір); такі що падають (відображають значення, коли ціна відкриття буде вище, відрізняється червоним кольором) або доджи (однакове значення ціни закриття і відкриття).

  • Графік барів – схожий на свічки, але на кожному кінці використовуються вертикальні з горизонтальними лініями. Вони демонструють максимум і мінімум за ціною за вибраний період.

Важливо правильно аналізувати отримані дані. Це дозволить розрахувати наступні кроки під час торгівлі.  

Як читати курси криптовалют на графіку?

Для успішної торгівлі на біржі потрібно правильно читати графік курсу криптовалют.  Спочатку розглянемо основні його показники:

  • Числові значення ціни.

  • Тикер – це офіційна назва активу, наприклад тикер Біткоїна – BTC.

  • Лінія тренду – інструмент для визначення напрямку й об’єму тренду для актива.  

  • Торговий об’єм – загальна кількість криптовалюти, що продалась за певний період часу.  

  • Лінія підтримки – нижче неї криптовалюта не впаде.

  • Лінія опору - визначає максимальну ціну, якої може досягнути актив.

Стовпчики можуть бути повністю або частково зафарбовані або прозорі. За кольором стовпця можна визначити напрямок руху курсу. Також є різні фігури технічного аналізу, серед яких прямокутник, трикутник, клин, подвійна вершина та інші. Результатом автоматичного аналізу графіків є індикатори тренду, імпульсу, волатильності, об’єму.

Щоб читати графік зростання криптовалют існують спеціальні додатки, а також боти. Чим менший інтервал (ціна активу), тим точніше виконується відображення реальних змін на ціновому графіку.

Як використовувати графік ціни криптовалют?

Графік курсу криптовалют за рік або інший період виконує багато завдань:

  • Дозволяє вивчити зміни вартості монети за певний період, щоб знати як поводить себе крипта.

  • Відображає обсяги торгів, що відображає інтерес до активу.

  • Оцінює загальну вартість криптовалюти на ринку.

  • Виявляє тренди та передбачує майбутній рух ціни. Трейдери використовують графік його для прийняття рішень про купівлю чи продаж.

Настрій ринку криптовалют залежить від поведінки людей, прийнятих ними рішень про купівлю чи продаж. Графічна візуалізація залишається одним із самих ефективних способів аналізу цін, щоб торгові та інвестиційні рішення були більш виваженими та точними.

2024-07-12 13:04:37
 купить в Украине
 купить в Украине
947 переглядів